Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Här i Sverige är marknaden överhettad” – i videon berättar en av grundarna om varför de lyckats öka omsättningen. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Större ölburk bidrar till ökad omsättning för Karlstadsbryggeriet

Uppdaterad
Publicerad

Mikrobryggeriet Ten hands brewing i Karlstad har lyckats med att öka sin omsättning i en period – när många andra småbryggerier kämpar för att överleva.

– Det går okej, men det är tufft, säger Robert Hedell, en av grundarna till bryggeriet.

För att lyckas med konststycket att öka omsättningen när både ränteläget och råvarupriserna är utmanande, har karlstadsbryggeriet Ten hands brewing några knep. Ett av dem är att satsa på att öka exporten utomlands.

”Marknaden är överhettad”

– Här i Sverige är marknaden överhettad. Det finns krasst sagt alldeles för många producenter. Kan man då sprida sin volym ut över världen så hjälper det ju till, säger Robert Hedell.

I videon ovan berättar han även vad investeringen i ett nytt bryggeri och en 44-centilitersburk har haft för betydelse för den ökade omsättningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.