Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Skickade 35 stycken och det var ju bra folk, så jag blev jätteförvånad” – se vad poliserna Kristina Näs och Jakob Nordlund Svanlind i Filipstad tänker om att ingen av de intresserade kom in på utbildningen. Foto: SVT

Stort intresse för att bli polis i Filipstad – ingen blev antagen

Publicerad

Över 100 personer anmälde intresse för att gå den nya deltidspolisutbildningen (DPU) med skolstart nu i januari. Det handlar om att bli poliser just i Filipstad. 35 av de intresserade skickades vidare, men ingen av dem kom in på utbildningen.

– Jag blev jätteförvånad, säger Kristina Näs, som är en av två poliser som jobbar i yttre tjänst, stationerad i Filipstad.

Pilotprojektet har ändå gett resultat på andra håll i länet, som i Torsby, Hagfors och Säffle.

I Filipstad hoppas Jakob och Kristina nu på att den andra omgången av deltidspolisutbildningen, ska leda till fler nya kollegor även hos dem.

– Sök igen, det är aldrig för sent, säger Jakob Nordlund Svanlind.

Nya poliser i Filipstad trots allt

Två nya poliser har trots allt tillkommit sedan SVT senast rapporterade om ämnet i april, men då från den ordinarie polisutbildningen.

– Det är vi glada för. Men det behövs fler, och gärna då med förankring i trakten, enligt Jakob Nordlund Svanlind.

Filipstad tillhör lokalpolisområde (LPO) Kristinehamn som även sträcker sig över Storfors kommun.

I klippet om varför ingen gick vidare till deltidspolisutbildningen i Filipstad och hur bristen på poliser påverkar tryggheten i samhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.