Stramt men levande på Rackstadmuséets vårutställning 2022

Uppdaterad
Publicerad

Det blir abstrakt konst som tar plats i Rackstadmuséet i Arvika under våren när textil konst möter akvarell i vårens stora utställning. Och de utställande konstnärerna räknas som några av de främsta i Sverige när det kommer till det abstrakta uttrycket.

Det hänger stora sjok av infärgad canvas tillsammans med väl tilltagna akvareller längs väggarna på Rackstadmuséet i vårens konstnärliga möte mellan Charlotte Walentin och Ylva Carlgren. Det är stramt men samtidigt levande.

– Textilierna för lätt tanken till japansk origami, säger muséets konstintendent Hannes Trygg.

Han har länge drömt om att få ställa ut de båda konstnärerna. Men när hans dröm nu går i uppfyllelse finns ett smolk i glädjebägaren inför att utställningen öppnas under lördagen.

– Det blir ingen vernissage. Det sätter pandemin stopp för, säger han.

Se utställningen i videon ovan där Hannes Trygg också berättar om vilka han hoppas ska ta till sig vårens stora utställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.