Arbetet med lekplatsen fick pausas. Foto: SVT

Strandskyddsdispens beviljad för omtvistad äventyrslekplats i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen beviljade stadsbyggnadsnämnden i Karlstads kommun strandskyddsdispens för den omdiskuterade äventyrslekplatsen på Skutberget i Karlstad.

Karlstads kommun bedömde att den äventyrslekplats som byggs på Skutberget och som delvis är placerad innanför strandskyddat område, inte behövde strandskyddsdispens.

Länsstyrelsen gjorde dock en annan bedömning och återremitterade ärendet till kommunen.

En ansökan om strandskyddsdispens gjordes därefter av Teknik- och fastighetsförvaltningen, samtidigt som kommunen överklagade länsstyrelsens beslut.

Dispens beviljas

På onsdagen behandlades frågan i stadsbyggnadsförvaltningen som nu alltså beslutar att ge dispens för bygget.

”Stadsbyggnadsförvaltningen gör bedömningen att dispens från strandskyddet kan beviljas då det tillgodoser ett allmänt behov och kompletterar området i enligheten med översiktsplanen”, skrev stadsbyggnadsförvaltningen i en tjänsteskrivelse inför beslutet.

En dispens från strandskyddet börjar gälla tre veckor efter det att beslutet kommer in till länsstyrelsen under förutsättning att länsstyrelsen inte beslutar om att överpröva stadsbyggnadsnämndens beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.