Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Titanic är ett häftigt ämne” – hör marknadschefen vid Wermland Opera om publiksuccén. Foto: SVT

Succé för musikalen Titanic på Wermland Opera i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Musikalen Titanic på Wermland Opera i Karlstad stävar snart i hamn efter omkring 50 helt utsålda föreställningar. Med helt utsålda salonger – 100 procent beläggning kan ensemblen konstatera att satsningen blev en succé.

Drygt  19 300 biljetter sålda. Ja, musikalen Titanic om atlantångaren som sjönk på sin jungfrufärd den 15 april 1912 har fått publik från hela Sverige att resa till Karlstad.

– Det är en liten annan publik än vi är vana vid. Vi hade nog inte tänkt att Titanic i sig är ett ämne som folk är intresserade av, säger Pernilla Bergland Eduard, marknadschef på Wermland Opera.

Budgeterade försiktigt

Innan Sverigepremiären i september fanns en oro att publiken inte vågat sig tillbaka efter coronapandemin. Därför budgeterade man försiktigt. Och det har bara hänt vid några enstaka tillfällen tidigare att föreställningar gått för helt utsålda hus, närmare bestämt musikalen Les Miserables 1996 och operan Don Giovanni 2005.  

Men trots det höga publiktrycket finns det inga planer på extraföreställningar. Direkt efter nyårshelgen rivs kulisserna och nya byggs för nästa projekt – Verdis opera Aida.

Hör Pernilla Bergland Eduard berätta mera i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.