Sundstalägret brukar locka till stor glädje bland barnen. Men i år ställs nu de två första veckorna in. Foto: SVT/arkiv

Nya rekommendationer stoppar aktiviteter för barn

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens besked om nya lokala rekommendationer beslutade Karlstad kommun idag att ställa in de två första veckorna av det populära Sundstalägret. 200 barn berörs.

– Det är så klart jättetråkigt, men vi måste ta ansvar och anpassa oss till rekommendationerna,  säger Stephan Hammar, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Sundstalägret är ett dagläger för barn mellan sex och tolv år med bad, lek och simundervisning. Lägret har genomförts sedan 1940-talet, men nu sätter alltså coronapandemin stopp.

– Mig veterligen är det här första gången det ställs in, säger kommunens lägeransvarige Stephan Hammar.

200 barn berörs

I vanliga fall genomförs lägret två veckor efter midsommar, men i år hade man utökat till tre veckor med start på måndag för att sprida deltagarna och undvika trängsel. Nu stoppar de nya rekommendationerna åtminstone de två första lägerveckorna med 200 anmälda barn.

– Vi får se hur läget utvecklar sig och återkomma med ett beslut om den sista veckan, säger Stephan Hammar.

Fler aktiviteter stoppas

Karlstad kommun tvingas även skjuta på de aktiviteter som planerats tillsammans med olika föreningar under sommaren. Kommunen hade fått extra statligt stöd för aktiviteterna, som nu skjuts fram till senare i sommar eller i höst.

Totalt handlar det om ett 20-tal aktiviteter med plats för mellan 200 och 225 barn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet