Sandra Boss är den tredje chefen på Sunne kommun som slutar inom loppat av en månad. Foto: SVT

Sunnes chef för socialpsykiatrin slutar: ”Organisatoriska utmaningar”

Publicerad

Ännu en chef i Sunne kommun väljer att sluta. Den här gången är det Sandra Boss, som varit enhetschef för socialpsykiatrin sedan 1 april.

– Jag vill inte låta hård, men det blev svårt för mig att bedriva det ledarskap som är viktigt för mig, säger hon.

I går kom beskedet att bostadsboalgets vd, Anders Svensson, sagt upp sig. För knappt tre veckor sedan fick kommunchefen, Torbjörn Dybeck, sparken. Nu kan SVT berätta att socialpsykiatrins enhetschef, Sandra Boss, väljer att inte fortsätta sin sex månader långa provanställning.

Hon beskriver sommaren på kommunen som ”jätterörig” och med ”organisatoriska utmaningar”.

– Det det handlar egentligen om att om jag är ansvarig för en verksamhet så måste jag också ha mandat att göra bedömningen kring när man behöver göra en åtgärd, annars blir det svårt att ta ansvar, säger Sandra Boss.

”Kan alltid bli bättre”

Hennes chef, Felicia Weinberg, medger att det varit en ”speciell” sommar med lägre bemanning och coronaanpassning. Att det finns organisatoriska utmaningar håller hon också med om.

– Det finns det alltid när man jobbar i den här verksamheten, det finns alltid saker vi kan bli bättre på, säger Felicia Weinberg, verksamhetschef för individstöd.

Lex Sarah

Under sin tid som enhetschef har Sandra Boss gjort en lex Sarah-anmälan där hon beskriver hot och våld mellan kunder i samband med alkoholintag, boendebeslut som inte går att hitta och kunder som känner sig otrygga, rädda och drar sig undan. Det ska ha handlat om en kund som blivit felplacerad.

– Ja, fast det visste man inte från början. Man gjorde en placering och så blev det väldigt oroligt, säger Felicia Weinberg.

Hanteringen av anmälan är en del i varför Sandra Boss valde att inte fortsätta sin provanställning.

– Det tog väldigt lång tid så det var svårt att få till en förändring när man såg att man måste göra en förändring.

Situationen löstes, men det tog längre tid än vad Sandra Boss hade hoppats på. Felicia Weinberg tror att den lägre sommarbemanningen kan ligga bakom hanteringen. Händelsen utreds fortfarande.

Nu går Sandra Boss tillbaka till sin tidigare tjänst hos kriminalvården, som hon varit tjänstledig från.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer