30-åriga åttabarnsmamman Sacdiya i ett läger för internflyktingar i Somalia. Foto: WFP Georgina Goodwin

Svälten och konflikternas offer visas i ny utställning

Uppdaterad
Publicerad

I en nyöppnad utställning på Värmlands museum porträtteras svälten och konflikternas ofrivilliga offer. Utställningen är sammanställd av FN:s livsmedelsprogram – World Food programme som också är Nobels fredspristagare i år.

Faces of Hunger and Conflict heter utställningen som nu visas på Värmlands Museum i Karlstad. Den porträtterar män, kvinnor och barn från olika konfliktområden i världen och visar på sambandet mellan svält och konflikter.

FN uppskattade 2018 att antalet människor som lider av svält i världen ökat och ligger runt 821 miljoner. Utställningen är ett sätt att stärka de drabbades röst.

– Vi strävar efter att ständigt visa angelägna utställningar som ger perspektiv på vår tids mest aktuella samtidsfrågor. Att FN:s livsmedelsprogram i år tilldelas Nobels fredspris är välförtjänt och inger hopp, säger Karin Åberg Waern, utställningschef på Värmlands Museum.

I klippet berättar Karin Åberg Waern mer om utställningen som visas till den 15 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.