Sven-Ingvars rivstartar höstturnén i Karlstad

Publicerad

Ikväll drar Sven-Ingvars igång sin höstturné. Och premiären sker på hemmaplan – i Karlstad.

– Det gäller att sträcka lite extra på sig när man vet vilka väldigt många av dem som kommer är, säger sångaren Oscar Magnusson med bara timmar kvar till premiären.

18 konserter på lika många orter på fem veckor – det är turnén som nu väntar dansbandsgänget från Värmland. Och Oscar Magnusson, som axlat rollen som frontfigurer efter pappa Sven-Erik, ser fram emot att få möta bandets publik igen.

– Premiär är alltid premiär och det finns en liten positiv nervositet i det. Några minuter innan man går på scen så skärps fokuset och alla sinnen kommer på plats.

Stort intresse

Sommarens konserter var utsålda och gällande höstturnén är åtta av 18 shower redan slutsålda. På en del ställen, till exempel i Karlstad, har det varit fullbokat och utsålt i princip sedan biljetterna släpptes .

– Genom alla år har det handlat om musiken och pappa. Det känns fint och vördnadsfullt att få föra det vidare. Att det dessutom är slutsålt gör ju att man dansar som på små moln, säger Oscar Magnusson.

Ny musik

Men Sven-Ingvars anno 2018 handlar inte bara om att föra Sven-Erik Magnussons arv vidare. Bandet står inte still i utvecklingen och Oscar Magnusson är Oscar Magnusson och ingen annan.

– Det märks så klart att jag är min fars pôjk men det låter ändå nytt. Och jag har skrivit en del ny musik till bandet, bland annat den senaste singeln, säger Oscar Magnusson.

Sven-Ingvars är:

Oscar Magnusson

Klas Anderhell

Stefan Deland

Staffan Ernestam

Olle Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.