Sven-Erik Magnusson tillsammans med sonen Oscar och kollegan Ingvar Karlsson. Foto: Lasse Högberg

Sven-Ingvars lever vidare – med Oscar Magnusson i täten

Uppdaterad
Publicerad

Sven-Erik Magnussons son går in som sångare och gitarrist i Sven-Ingvars.

Det meddelades i ett pressutskick på tisdagen. Sonen menar bland annat att han inte vill kalla det för ett övertagande efter Sven-Erik Magnusson:

Det handlar egentligen inte om att jag ska ta över, snarare om att hedra och föra pappas livsverk vidare. Jag vill, kan, eller ska aldrig försöka fylla hans skor, men jag vill, kan och ska göra det på det sätt som känns rätt i mitt hjärta”, säger Oscar Magnusson i pressutskicket.

LÄS MER: Sven-Erik Magnusson hyllas på Allsång på Skansen

Det var i mars i år som Sven-Erik Magnusson gick bort efter en tids sjukdom i cancer. Oscar Magnusson har varit en del av Sven-Ingvars sedan 2006 men går nu in som frontman efter sin far:

För mig är detta det bästa sättet att kunna ha pappa nära mig och känna att han fortfarande lever inom mig, och ett fint sätt för oss i bandet att tillsammans få möjlighet att uttrycka vår glädje och sorg. Jag tror inte att jag är ensam om att fortsatt vilja ta del av Sven-Ingvars låtskatt”, skriver han vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.