Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På onsdag den 18:e maj kan Filipstadsborna ”Fika med SVT” och senare på kvällen vara publik i det direktsända debattprogrammet som leds av Magnus Thorén. Foto: SVT

SVT direktsänder ”Sverige möts” från Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag den 18:e maj kommer SVT-programmet ”Sverige möts” till Filipstad. Det direktsända debattprogrammet lyfter aktuella frågor inför valet, den här gången är migration och integration i fokus.

Från ett stort tält på Stora torget med start klockan 20:00 kommer programledare Magnus Thorén och SVT sända debattprogrammet. En rad gäster är inbjudna för att argumentera och vädra sina olika åsikter om migration och integration.

Utöver rikspolitikerna Martin Ådahl (C) och Maria Malmer Stengard (M) deltar Filipstads kommunalråd Åsa Hååkman Eriksson (S) och regionpolitikern Mursal Isa (MP) från Dalarna. Dessutom gästas programmet av bland andra entreprenören Bert Karlsson, frilansskribenten Omar Makram och Lars Trägårdh som är professor i historia.

Även allmänheten har chans att delta. Vill du vara en del av publiken? Då ska du vara på plats vid 19:15 och du behöver dessförinnan mejla namn och personnummer till: hilda.austin@svt.se

Fika med SVT

Tidigare under onsdagen finns också möjlighet att komma och träffa redaktionen och medarbetare från SVT Nyheter Värmland. Vid ett mindre tält på torget kommer det att serveras kaffe och kakor, där finns möjlighet att ställa frågor och småprata.

Sverige Möts sänds i SVT1 klockan 20:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.