• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

SVT:s reporter på plats: ”Svart överallt”

Publicerad

– Det är mäktiga krafter i rörelse, säger SVT:s reporter Sara Moll som varit inne i det branddrabbade området norr om Ekshärad. Släckningsarbetet pågår med oförminskad kraft, men än blåser Räddningstjänsten inte faran över.

– Vi passerade ett stort kalhygge där det var svart överallt, mycket rök och många små bränder. En av dem flammade upp medan vi var på platsen, berättar Sara Moll, reporter på SVT Värmland.

Branden går nu in på sitt andra dygn.  40 personer från Räddningstjänsten och ett 20-tal från Hemvärnet deltar i släckningsarbetet.

Dessutom deltar tre helikoptrar som vattenbombar brandområdet.

– Förutsättningarna är inte så bra, med torka och mycket låg luftfuktighet, säger Håkan Finnkvist, räddningschef i Hagfors.

– Vi har branden inringad , men jag vågar inte blåsa faran över. Det räcker med att vinden kantrar lite så kan elden sprida sig igen.

Många vill hjälpa

Ett 30-tal fastigheter har evakuerats, men Sara Moll rapporterar trots det om en bra stämning bland de drabbade.

– Alla är väldigt samlade. Det är klart att det är tufft att lämna sina hem, men det är en väldigt hjälpsam stämning. Socialchefen berättade för mig att många hört av sig för att bidra med både mat och husrum åt de drabbade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer