Bengt Hedin och Emma Schmidt. Foto: SVT

Reportrar på SVT Värmland nominerade till journalistpris

Uppdaterad
Publicerad

SVT Värmlands reportageserie om fusk med taxikort har nominerats till Värmlands journalistförenings journalistpris.

En jury bestående av fyra journalister utsedda av redaktionerna i länet har nu nominerat tre kandidater i tre olika klasser.

De tre klasserna är: klassisk journalistik, kreativ journalistik och sportjournalistik.

Reportageserien om fusket med taxikorten tävlar i gruppen klassisk journalistik. Det är reportrarna Emma Schmidt och Bengt Hedin som arbetat med serien.

– Det är verkligen jätteroligt att Bengt och Emma nomineras för sitt hårda arbete med att avslöja fusket med taxikort i Värmland, säger Tomas Skoglund, redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter Värmland.

Flera granskningar nominerade

De två andra nominerade i den gruppen är Hedvig Nilsson och Annika Ströms granskning av det tänkta moskébygget i Karlstad och Helena Ingman och Per Mojanis reportageserie om boendesituationen för de nyinflyttade på Edsgatan utanför Karlstad.

– SVT Nyheter Värmland är ingen jättestor redaktion, men vi jobbar hårt för att göra journalistik som går på djupet och granskar. Den här nomineringen är ett kvitto på att vi har lyckats med det, konstaterar Tomas Skoglund, redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter Värmland.

Vinnarna presenteras på Värmlands Journalistförenings 101-årsfest i mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar taxifusket

Mer i ämnet