– Nu kan man ta hand om kunden mer, säger butiksägaren Rickard Ohlin. I klippet hör du mer om den obemannade lanthandeln. Foto: SVT

Testet med obemannad butik i Sillerud gör succé

Uppdaterad
Publicerad

Sedan december är lanthandeln i Sillerud i Årjäng i full färd med ett försök med obemannad butik under kvällar, nätter och tidiga morgnar. Butiken är den första livsmedelsbutiken i landet som testar modellen i full skala och kan komma att stå modell för liknande lösningar över hela landet.

Det som behövs för att kunna komma in och handla efter stängningsdags är ett mobilt bank-id. Med hjälp av det legitimerar man sig och släpps in i den obemannade butiken.

– Jag tror att vi kommer att få se mer av den här typen av lösningar framöver. Andra branscher har också provat det och jag tror det finns många orter som det här systemet skulle passa väldigt bra på, säger butiksägaren Rickard Ohlin.

Mer om testet ser du i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.