Foto: SVT

Tidemand i ledning i Argentina

Uppdaterad
Publicerad

Värmländske rallyföraren Pontus Tidemand leder stort efter den första tävlingsdagen i WRC 2-klassen i Argentina.

I ett pressmeddelande säger Tidemand att:

– Vi har haft en smidig dag utan misstag eller problem och jag är hittills väldigt nöjd. Sträckorna och förhållandena är utmanande, men jag tycker om det. Det mesta av tävlingen är kvar och nu behöver vi fortsätta att hålla fokus på jobbet vi är här för att göra. Jag har varit i den här positionen med en stor ledning förr och det är ett knepigare läge än man kan tro. Man får inte tänka för mycket på det utan försöka njuta av tävlingen och ta sig i mål.

I samma pressmeddelande framgår att Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson direkt tag i ledningen direkt när Rally Argentinas första sträcka gick av stapeln på torsdagskvällen. Med ett försprång på två sekunder tog de sig an fredagens åtta sträckor med bravur. Ledningen ökade markant under loppet av dagen efter en kontrollerad insats där de var snabbast på samtliga sträckor. På fredagskvällen hade de hela fyra och en halv minut tillgodo på tvåan Pedro Heller.

Rally Argentinas WRC 2-klass efter 9 av 18 sträckor:

1. Pontus Tidemand (SWE)

2. Pedro Heller (CHL) +4:30.7

3. Juan Carlos Alonso (ARG) +5:22.3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.