Pontus Tidemand tog hem segern i VM-rallyt i Portugal. Foto: Skoda Auto

Tidemand segrare i VM-rally i Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Inte ens två punkteringar kunde stoppa värmländske rallyföraren Pontus Tidemand i VM-rallyt i Portugal. Efter en rejäl upphämtning körde han istället in som segrare på söndagen.

Därmed gör han hattrick i segrar i det portugisiska VM-rallyt och fortsätter leda årets WRC 2-mästerskap.

– Inte varje helg man kör upp sig från 17:e till första plats. Men vi hade en otroligt bra känsla med bilen, en bra rytm och allt bara fungerade så vi kunde göra vårt jobb. I situationen vi hamnade i efter punkteringarna hade vi inget att förlora men allt att vinna, så vi gav allt och hoppades att det skulle vara möjligt, skrattar Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Pontus Tidemand körde in som segrare i VM-rallyt i Portugal. Foto: @World

”Kan slå i underläge”

Tidemand gick i mål med över två minuter tillgodo.

– Jag kan inte vara mer nöjd med vår prestation. Vi fightade ordentligt för segern, vi tog inte bara ledningen och stannade där hela tävlingen, utan nu har vi också fått visa att vi kan slå i underläge. Det bevisar verkligen att man aldrig får ge upp.  Jag vet att jag har sagt det många gånger tidigare men jag är enormt tacksam att få jobba med ett så fantastiskt team som ger oss perfekt material och de bästa förutsättningarna. Det betyder allt för att kunna leverera resultat som det här, säger Pontus.

Rally Portugal 2018 resultat WRC 2

1. Pontus Tidemand (SWE) 4:03:57.4

2. Lukasz Pieniazek (POL) +2:06.5

3. Stéphane Lefebvre (FRA) +3:23.5

4. Pierre-Louis Loubet (FRA) +3:10.5

5. Juuso Nordgren (FIN) +5:41.1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.