WRC 2-världsmästarna Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson vann vid ett gästinhopp säsongsavslutningen i rally-SM i Lindköping. Foto: Fredrik Värnebjörk

Tidemand vann SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

WRC 2-världsmästarna Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson vann vid ett gästinhopp säsongsavslutningen i rally-SM i Linköping.

Efter WRC 2 i Tyskland fick duon chansen att köra årets SM-final i East Sweden Rally.

– VM är VM och det är ju där man vill hålla hus för att nå det stora målet, men det kommer alltid att vara något speciellt med att tävla inför hemmapublik, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

”Klippte en sten”

Under helgens tävling utspelades en kamp mellan Pontus Tidemand och P-G Andersson. Tidemand i en inlånad SKODA Fabia R5 tog ledningen under fredagen men P-G Andersson hade i slutet av dagen skaffat sig ett övertag.

Fighten tog dock slut när Andersson med kartläsaren Emil Andersson på lördagen tvingades bryta på rallyts femte sträcka.

– Det var cirka 700 meter in på sträckan, jag tog höjd, men fick tvärställ och dök på inner och klippte en sten, säger P-G Andersson på sin hemsida.

– Jävligt surt, men det var kul så länge det varade, säger P-G.

Halt men perfekt

Fyra sträckor senare tog Tidemand och Andersson hem segern i SM-finalen i East Sweden Rally.

– Det var halt och inte direkt lättkört, men egentligen var det perfekta förhållanden för oss som tränar inför Wales Rally GB.

Höll inte igen

Enligt Tidemand höll de inte tillbaka utan försökte få ut max ur tävlingen, både för den egen träningens skull och för att bjuda publiken på show.

– Stort tack till teamet som såg till att bilen funkade perfekt. En kanonhelg helt enkelt, säger Pontus Tidemand, i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.