Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur känns det att vara tillbaka på jobbet igen? Vi får följa med juristen Karolin Kühn på jobbet. Nu är hon tillbaka på kontoret igen, efter att pandemirestriktionerna hävts. Foto: SVT

Tillbaka på jobbet efter ett och ett halvt år med distansarbete

Publicerad

Karolin Kühn, jurist på Konsumentverket i Karlstad, är av dem som arbetat på distans under coronapandemin och nu är tillbaka på sina arbetsplats igen.

I ett och ett halvt år har hon arbetat på distans.

– Fördelen är att vi lärt oss jättemycket på att jobba digitalt, säger hon.

Även om restriktionerna nu upphör vill Karolin Kühn fortsätta att jobba hemifrån vissa tider.

– Jag tror att jag kommer att jobba hälften hälften. Jag tror det ger mer frihet på arbetsmarknaden, säger hon.

I klippet berättar hon hur det känns att vara tillbaka på kontoret igen.

Vill du fortsätta jobba hemma efter pandemin? Tyck till!

Pinnat inlägg

Stort tack för alla era inlägg! Hörs snart igen.

Ahmadzadeh • Hemma!

Kristinehamn • Jag var på väg in i väggen innan pandemin. Utan att fatta det själv. Nu har jag jobbat hemifrån i 1,5 år och plötsligt går livspusslet ihop. Det är den där 1,5 timmen varje dag som jag slipper pendla och istället kan lägga på vila eller träning. Jag känner också att jag mår bättre av att inte behöva använda bilen fem dagar i veckan vilket är galet ur miljösynpunkt. Jag har åkt kollektivt i många år men nu går det inte då jag flyttat ut på landet. Och så får jag arbetsro! En mix tror jag är bäst; för mitt jobb skulle det passa bäst med 1-2 dagar på kontoret varje vecka och resten hemifrån.

Göran • En arbetsplats är social yta där man ger och får av andra, vi blir effektivare tillsammans om det inte vore så hade distansarbete varit norm för länge sen, tekniken har funnits i många år. Det som inte kommer tillbaka är konferenser, utbildningsresor, säljbesök. Den fysiska arbetsplatsen kommer fortfarande vara navet.

Åsa • Jag skulle gärna fortsätta ha möjlighet och jobba hemifrån några dagar i veckan. Lättare att koncentrera mig. Dessutom sparar man pengar, det är bättre för miljön och sparar tid!!!

Eddie Persson • Det har varit underbart. Livspusslet går ihop mycket bättre när man jobbat hemifrån.

Istället för att sitta och dricka kaffe en halvtimma på förmiddagen och en halvtimma på eftermiddagen har jag kunnat köra en tvättmaskin, åka till tippen och hacka ingredienser till ett långkok under den tiden. Det här är första gången i mitt yrkesverksamma liv jag prioriterat att göra matlådor inför kommande arbetsdagar.

Förut ville jag bara fly jobbet och äta på stan på luncherna.

Susanne Broberg • Jag tycker att viss tid för tex administration ska man kunna få göra hemma om man vill
Jag har tex 6 mil till jobbet så den halvdagen jag har planering så sparar jag både min tid och miljön om jag är hemma.Jag kan dessutom koncentrera mig bättre

Cbn • Jag har jobbat på distans i 18 månader och kommer att söka mig till företag som fortsatt erbjuder 100% på distans om inte min egen arbetsgivare kan låta mig arbeta hemifrån i framtiden. Jag mår bättre psykiskt och fysiskt, har ingen sjukfrånvaro och har blivit mätbart mer effektiv. Vore dumt att inte fortsätta jobba så...

Hemarbetande sedan 18 månader • Jag tycker absolut att man ska få arbeta hemifrån, det har även möjligheten att blåsa liv i småorterna när man inte behöver pendla in och sköta alla sina ärenden, handel och så i större städer.

Fredrik j • Ja varför inte busskort är ju för dyrt å bensin är ju för dyrt så jobba hemifrån helt uppenbart ett bra val

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer