Vissa trivs bra med att arbeta hemifrån, andra har saknat närheten till sina kollegor. Hur är det för dig? Tyck till i chatten! Foto: TT/SVT

Flera vill fortsätta jobba hemifrån

Uppdaterad
Publicerad

Före coronapandemin var det en självklarhet för de flesta att jobba på sin arbetsplats, men hur är det nu? Vi frågade er vad har ni har för erfarenheter av hemmajobb och att komma tillbaka till kontoret.

En majoritet av er som svarat säger att ni gärna skulle vilja fortsätta jobba hemifrån, i alla fall delvis. Signaturen Åsa skriver:

”Lättare att koncentrera mig. Dessutom sparar man pengar, det är bättre för miljön och sparar tid!!!”

Andra som skrivit i vår chatt säger att livspusslet är lättare att få ihop när man kan utföra jobbet hemifrån. Och några av er kan till och med tänka sig att byta jobb om nuvarande arbetsgivare inte fortsatt erbjuder distansarbete. Alla läsarkommentarer går att läsa här nedan.

Efterlyser intervjuperson

Bor eller jobbar du i Värmland, och vill berätta mer om din syn på hemarbete och kan tänka dig att bli intervjuad om det? Kanske är du en av dem som bytt jobb för att fortsatt kunna jobba hemifrån, eller som känner att det har blivit enklare att få ihop alla livets delar – hör av dig till oss!

Mejla varmland@svt.se eller ring 054-230 250

Vill du fortsätta jobba hemma efter pandemin? Tyck till!

Pinnat inlägg

Stort tack för alla era inlägg! Hörs snart igen.

Ahmadzadeh • Hemma!

Kristinehamn • Jag var på väg in i väggen innan pandemin. Utan att fatta det själv. Nu har jag jobbat hemifrån i 1,5 år och plötsligt går livspusslet ihop. Det är den där 1,5 timmen varje dag som jag slipper pendla och istället kan lägga på vila eller träning. Jag känner också att jag mår bättre av att inte behöva använda bilen fem dagar i veckan vilket är galet ur miljösynpunkt. Jag har åkt kollektivt i många år men nu går det inte då jag flyttat ut på landet. Och så får jag arbetsro! En mix tror jag är bäst; för mitt jobb skulle det passa bäst med 1-2 dagar på kontoret varje vecka och resten hemifrån.

Göran • En arbetsplats är social yta där man ger och får av andra, vi blir effektivare tillsammans om det inte vore så hade distansarbete varit norm för länge sen, tekniken har funnits i många år. Det som inte kommer tillbaka är konferenser, utbildningsresor, säljbesök. Den fysiska arbetsplatsen kommer fortfarande vara navet.

Åsa • Jag skulle gärna fortsätta ha möjlighet och jobba hemifrån några dagar i veckan. Lättare att koncentrera mig. Dessutom sparar man pengar, det är bättre för miljön och sparar tid!!!

Eddie Persson • Det har varit underbart. Livspusslet går ihop mycket bättre när man jobbat hemifrån.

Istället för att sitta och dricka kaffe en halvtimma på förmiddagen och en halvtimma på eftermiddagen har jag kunnat köra en tvättmaskin, åka till tippen och hacka ingredienser till ett långkok under den tiden. Det här är första gången i mitt yrkesverksamma liv jag prioriterat att göra matlådor inför kommande arbetsdagar.

Förut ville jag bara fly jobbet och äta på stan på luncherna.

Susanne Broberg • Jag tycker att viss tid för tex administration ska man kunna få göra hemma om man vill
Jag har tex 6 mil till jobbet så den halvdagen jag har planering så sparar jag både min tid och miljön om jag är hemma.Jag kan dessutom koncentrera mig bättre

Cbn • Jag har jobbat på distans i 18 månader och kommer att söka mig till företag som fortsatt erbjuder 100% på distans om inte min egen arbetsgivare kan låta mig arbeta hemifrån i framtiden. Jag mår bättre psykiskt och fysiskt, har ingen sjukfrånvaro och har blivit mätbart mer effektiv. Vore dumt att inte fortsätta jobba så...

Hemarbetande sedan 18 månader • Jag tycker absolut att man ska få arbeta hemifrån, det har även möjligheten att blåsa liv i småorterna när man inte behöver pendla in och sköta alla sina ärenden, handel och så i större städer.

Fredrik j • Ja varför inte busskort är ju för dyrt å bensin är ju för dyrt så jobba hemifrån helt uppenbart ett bra val

Anita • Absolut

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.