Eddie Persson älskar att jobba hemifrån och vill prata om hur gemenskapen på jobbet påverkar högsensitiva personer, som han själv. Foto: SVT

Kristinehamnaren Eddie jobbar hemifrån – för alltid

Uppdaterad
Publicerad

Många blev glada när rekommendationen om hemmajobb försvann, men det finns också de som inte vill gå tillbaka till sin arbetsplats.

Kristinehamnaren Eddie Persson är en av dem.

Nu slipper han den ”ofrivilliga gemenskap” som han tidigare upplevt på kontoret.

I klippet förklarar han vad han menar med ofrivillig gemenskap.

Eddie Perssons jobb går ut på att stötta och sammanföra miljöinspektörer från kommuner i både Värmland och Örebro län. Förr blev det många fysiska möten, utbildningar och föreläsningar på kontoret i Karlstad, men nu sker allt digitalt. Både han och miljöinspektörerna slipper resa. Dessutom har de blivit bättre på att hålla kontakten och utnyttja varandras kunskaper i olika chattforum som skapats under pandemin.

Coronaviruset i Värmland

– Trots att jag sitter här i Kristinehamn så känner jag mig verkligen som spindeln i nätet nu, på ett helt annat sätt än jag var förut, säger Eddie Persson. 

Tillitsfråga

Nu har han fått lov från arbetsgivaren att fortsätta jobba hemifrån, alla dagar i veckan, så länge han vill. Och det stärker honom.

– Det här är det största och finaste måttet av tillit jag någonsin varit med om från en arbetsgivare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet