Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Starta klippet för att möta Joakim Karlsson och hör honom förklara varför han valde att titta närmare på Karlstad airports fakturor för advokatkostnader. Foto: SVT

Tips från privatperson bakom SVT:s avslöjande om Karlstad Airport

Uppdaterad
Publicerad

Kontrollen brister gällande fakturorna från den advokat som Karlstad Airport anlitar. Så löd tipset bakom SVT Nyheter Värmlands avslöjande – och den här gången kom det från en privatperson som slog larm.

– Jag är en samhällsengagerad medborgare. Det kanske låter tokigt när jag säger jaktinstinkt, men jag vill att pengarna ska användas på rätt sätt.

Inför publiceringen av SVT:s avslöjande har vi begärt ut samtliga fakturor och handlingar som reglerar förhållandet mellan Karlstad Airport och de advokatbolag som miljöjuristen varit anställd av.

Till exempel ser vi att det inte gjorts någon upphandling och att det inte heller finns något avtal mellan parterna som reglerar priset för tjänsterna. Dessutom kan vi konstatera att kostnaderna blivit många gånger högre än den bedömning som gjordes från början i en förstudie.

– Och nu ska det vara en huvudförhandling i Svea hovrätt. Så det här kommer säkert att hamna på minst en halv miljon till, säger Joakim Karlsson.

I  videoklippet hör du Joakim Karlsson berätta varför han slog larm.

SVT Nyheter Värmland tar gärna emot ditt tips – du har givetvis rätt att vara anonym.

Mejla till oss: varmland@svt.se

Viktigt att komma ihåg: Som källa har du alltid skydd enligt lagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer