Foto: Johan Nilsson/TT/arkiv

Tolv fast i stor polisinsats i affär i Västvärmland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Arvika genomförde under torsdagen en större insats mot en arbetsplats i västra Värmland där tolv personer misstänktes för ringa narkotikabrott.
– Det är lite ovanligt att vi går in på en arbetsplats på det här sättet men nu tyckte vi att det fanns fog för det, säger Jonas Wendel polischef i Arvika.

Med ingripande poliser, utredare, förundersökningsledare och narkotikahund gjorde polisen i Arvika en stor insats mot en butik i västra Värmland.

– Vi hade fått uppgifter som vi tyckte var värda att följa upp men jag går inte närmare in på vilka uppgifter, säger polischef Jonas Wendel.

Det gjordes inga beslag, men efter kroppsbesiktningar och förhör togs prover på tolv personer som nu misstänkt för ringa narkotikabrott. Proverna är skickade till Rättsmedicinalverket för analys.

Polischefen vill inte gå ut med vilken verksamhet som bedrivs på abetsplatsen.

Ökade resurser

Den stora insatsen var möjlig efter att polisen i västra Värmland fått mer resurser menar Jonas Wendel.

– Vi har fått lite tillökning med nya poliser så nu har vi möjlighet att jobba mer riktat mot olika problem och narkotika är något vi kommer satsa på. Detta är något vi har velat göra länge eftersom vi har haft stora problem med detta.

Ingen person frihetsberövades i samband med insatsen eftersom det rubriceras som ett ringa brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer