Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen under lördagsförmiddagen fortfarande en stor insats pågående i området. Tre personer sitter nu anhållna efter misstänkt mordförsök. Foto: SVT

Grovt våldsbrott på Norrstrand i Karlstad – tonåring svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har gripits under lördagen efter ett grovt våldsbrott mot en tonårspojke under fredagskvällen. Pojkens skador ska vara allvarliga men stabila.

En tonårspojke hittades svårt skadad på Norrstrand i Karlstad på fredagskvällen.  Larmet kom strax före klockan 22 och våldsdådet utreds som försök till mord.

– Det har varit ett grovt våldsbrott utomhus och man har anträffat en tonårskille som är under 18 men över 15 år, säger polisens vakthavande befäl Olle Lund.

Stabilt tillstånd

Pojken fördes sent på fredagskvällen med ambulans till sjukhus. Tidigt på lördagsmorgonen konstaterar polisen att pojken är vid liv, och att man har kunnat prata med honom under natten. Tillståndet betecknas som stabilt, skriver polisen på sin hemsida.

– Han är inte skjuten, säger Olle Lund, utan att gå in närmare i detaljer på det misstänkta mordförsöket.

– Det har använts ett tillhygge, men jag kan inte gå in på exakt vad det är för något tillhygge, tillägger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, vid lunchtid på lördagen.

En person, yngre än 20 år, anhölls misstänkt för mordförsök. Polisen är i nuläget fåordig vad gäller detaljer om den misstänkte, men uppger att personen greps under natten.

Flera platser avspärrade

Förutom brottsplatsen har polisen gjort flera intressanta fynd på andra platser. Bland annat har man hittat blod på flera platser, exempelvis i en trappuppgång på en adress på Norrstrand.

Entrén till bostadshuset är en av flera platser som spärrats av under natten, och på lördagsmorgonen pågick polisens arbete alltjämt. Exempelvis var ett område vid Coop på Norrstrand samt stora delar av skolgården på Hagaborgsskolan fortfarande avspärrade vid klockan 07.30.

Ytterligare två anhållna

Vid lunchtid på söndagen bekräftar Åklagarmyndigheten att totalt fyra personer anhållits efter det misstänkta mordförsöket. Tre av dessa har emellertid släppts, och nu sitter en person anhållen skäligen misstänkt.

– Misstankarna kvarstår för samtliga, men tre är släppta på fri fot, säger Helena Ekström, presstalesperson vid Åklagarmyndigheten.

Polisen på plats vid avspärrningen på Hagaborgsskolan, tidigt på lördagsmorgonen efter att en tonårspojke hittats svårt skadad på Norrstrand i Karlstad. Foto: Maria Dahlqvist/SVT
Polisen skickade under lördagsförmiddagen upp en drönare i luften över Hagaborgsskolan i Karlstad, dagen efter att en tonårspojke hittats svårt skadad. Foto: Maria Haglund/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.