Två män, 18 respektive 19 år gamla, åtalas nu för mordet i Grums den 14 maj. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Tonåringar åtalas för Grumsmord

Uppdaterad
Publicerad

Nu åtalas två tonåringar, 18 respektive 19 år gamla, för mordet på en 23-årig man i Grums i våras. Upprinnelsen till mordet tycks vara en knarkskuld på några hundralappar.

”Alltså jag var ganska drogpåverkad ändå så jag tror inte att… Jag brydde mig inte om någonting tror jag”, säger en av de misstänkta i förhör.

Mannen hittades livlös utanför kommunhuset i Grums den 14 maj och kort därefter greps de nu åtalade tonåringarna, på sannolika skäl misstänkta för mord. Männen häktades därefter och nu väcks åtal mot dem.

Enligt åklagare Linda Karlsson har männen ”tillsammans och i samråd dödat 23-åringen genom att hugga honom med kniv i huvudet, ansiktet, på armarna, i bålen och benen”. Mannen ådrog sig ett antal skador där de på hjärtat och aortan orsakade hans död.

Har erkänt visst våld

Båda männen har tidigare förnekat mordmisstankarna. Däremot erkänner de att de varit på platsen och gjort sig skyldiga till visst våld, dock efter att själva ha blivit utsatta för våld.

Även två 21-åringar åtalas i fallet, de misstänks för grovt skyddande av brottsling.

I klippet nedan hör du några Grums-invånares reaktioner efter mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.