Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tore Olsson har bott i huset tillsammans med sin sambo i 53 år. Nu när Trafikverket vill bygga om vägen kommer de tvingas flytta. Foto: SVT/ Elin Johansson

Tore Olssons hus behöver rivas – för att bygga ut E45: ”Jag flyttar inte härifrån”

Uppdaterad
Publicerad

Efter 53 år i villan strax utanför Säffle kan Tore Olsson, 78, behöva flytta. Planen om att bygga ut E45 mellan Säffle och Valnäs innebär att han inte längre kan bo kvar.

Om Trafikverkets vägbygge blir av som planerat kommer Tore och hans sambo att behöva flytta och deras hus i Oxåsen, strax utan för Säffle, kommer att rivas.

– Jag flyttar inte härifrån, säger Tore Olsson, fastighetsägare.

Arbetet kommer att ske först om några år, men det har funnits en plan sedan 1994.

Tores förslag: Flytta huset

Tore Olsson har gett ett förslag till Trafikverket om att flytta huset en bit in på vägen, men Trafikverket menar att de inte flyttar hus och det har de aldrig gjort.

– Men det har ju flyttats en hel stad, säger han.

I klippet berättar Tore om hur han reagerade när han fick beskedet om att huset ska rivas och hur han känner inför framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.