Tre ungdomar färdades i den A-traktor som frontalkrockade med en lastbil på väg 44, natten mot torsdag. Foto: Torbjörn Axelsson

Tre ungdomar från Nykroppa i allvarlig trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Två ungdomar, en 17-årig pojke och en 16-årig flicka, båda från Nykroppa, har nu avlidit efter att deras A-traktor kolliderat med en lastbil natten till torsdagen. Flickans död bekräftades av Sahlgrenska sjukhusets pressjour på söndagseftermiddagen. Anhöriga är underrättade.

Ungdomarna färdades i en A-traktor tillsammans med ytterligare en flicka i 15-årsåldern. Samtliga inblandade ungdomar är från Nykroppa.

A-traktorn frontalkrockade med en lastbil och pojken omkom omedelbart vid olyckan. Flickan vårdades på neurointensiven på Sahlgrenska sjukhuset, men tillståndet försämrades under helgen och på söndagseftermiddagen bekräftade sjukhusets pressjour att flickan avlidit.

Den andra flickan ska ha fått något lindrigare skador, men vårdas på sjukhus.

Med anledning av den tragiska olyckan kommer kyrkan i Nykroppa att hålla öppet för samtal och ljuständning under ett par timmar på lördagseftermiddagen.

Redan på fredagskvällen samlades ett stort antal ungdomar i Filipstad för att hedra den omkomne 17-åringen och sörja tillsammans. Även på lördagen ordnades en spontan manifestation i Filipstad. Dessutom planeras en minnesstund hållas i Nykroppa kyrka på tisdag nästa vecka.

Kyrkan håller öppet

– Vi kommer att finnas på plats för den som vill prata och dela sin sorg med andra, säger Sussi-Ann Nilsson, pedagog i Nykroppa kyrka.

De tre ungdomarna går eller har tidigare gått på Spångbergsgymnasiet i Filipstad. Därför har skolan anpassat vissa lektioner, och skolan hölls också öppen under eftermiddagen och kvällen igår för dem som ville bearbeta det som hänt.

– Vi har även fått hjälp från andra skolor att förstärka elevhälsan. Det finns absolut ett behov hos eleverna, konstaterar Morgan Andersson, rektor på Spångbergsgymnasiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer