Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Amelia berätta i klippet hur hon ska få Kil Padelhall att bli lönsam när andra tvingas lägga ner. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Trots många etableringar – hon öppnar ny padelhall i Kil

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen öppnas dörrarna till Kils nya padelcenter. Många padelhallar runtom i Sverige har tvingats i konkurs eller rekonstruktion den senaste tiden främst på grund av överetablering. Men i Kil tror man på framtiden.

Hör Amelia berätta i klippet hur hon ska få Kil Padelhall att bli lönsam när andra tvingas lägga ner.

– Padelintresset har inte minskat, snarare tvärtom, men det blev för många hallar, säger Amelia Öhrman, driftansvarig för Kils Padelhall.

Hon vill ta död på ryktena om padeldöd och tror att det mer handlar om växtvärk för de företag som nu tvingas lägga ner. Kils padelhall har funnits i drygt ett år, och under den tiden hyrts ut till WAP, we are padel.

Öppnar i ny regi

Men i början av oktober valde företaget att stänga flera sina anläggningar, bland annat den i Kil och gå in i en företagsrekonstruktion. Nu öppnar padelhallen igen i ny regi.

– Vi tror på Kil. Här fanns den första banan i Värmland, och den var oerhört populär med bokningar 14 timmar per dag. För drygt ett år sedan byggde vi ut med åtta nya banor, och hyrde ut verksamheten. Nu driver vi den vidare själva med Amelia vid rodret, säger Reimond Eklund, fastighetsägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.