– Det är bara att se sig om här så ser man att det är katastrof. Nästan i alla fall. Vi har trots allt kunnat köra över jul och nyår och de som varit här har varit jättenöjda, säger Ski Sunnes vd Curt Rudin. Foto: SVT

Tuff säsongsstart för Ski Sunne – personal får gå hem

Uppdaterad
Publicerad

Ski Sunnes nya ägare har fått en tuff start på säsongen. Av anläggningens tio nedfarter är bara två och en halv öppna. Av dem är två barnbackar.

Ski Sunne fick nya ägare inför vinterns skidsäsong och den nya ägaren, Stavik invest, satsade ett par miljoner kronor på nya vattenledningar och snökanoner för att säkra snötillgången. Men vädergudarna har inte varit på Ski Sunnes sida och de nya ägarna har fått sämsta tänkbara start på verksamheten.

– Det är bara att se sig om här så ser man att det är katastrof. Nästan i alla fall. Vi har trots allt kunnat köra över jul och nyår och de som varit här har varit jättenöjda, säger Ski Sunnes vd Curt Rudin.

Hur hanterar ni det här?

– Vi försöker minska de kostnader som vi kan påverka. Och i dagsläget så är det vår personal, vår tåliga personal som har stått ut med så mycket och lagt ner så mycket jobb, säger Curt Rudin.

Hur stor andel av de timanställda får gå hem?

– Jag skulle tro att ungefär hälften får gå hem. Normalt skulle vi haft snöläggare här, vi skulle haft mer personal i liftarna och i restaurangen. Januari är normalt sett lågt under veckorna men för att lägga snö skulle vi ha varit det dubbla. Men hälften är hemma och de ställer upp på det, säger Curt Rudin.

Få backar öppna

Just nu är bara två barnbackar och halva huvudbacken öppna vid Ski Sunne. Och enligt SMHI:s tiodygnsprognos ser det fortsatt mörkt ut för anläggningen. Det är bara plusgrader och regnskvättar att vänta.

– Vi biter ihop. Vi kan inte gräva ner oss för detta. Vi har ägarens förståelse för situationen och har pratat genom detta. Och vi kan inte svika våra gäster. Vi har sålt 1068 säsongskort och vi gör allt som står i vår makt för att ha snö, säger Curt Rudin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Klimatkrisen

Mer i ämnet