The Hebbe Sisters har flyttat hem till Värmland igen. I klippet berättar de om drömmen om att få stå inför en stor publik igen. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Turné och föreställningar inställda

Publicerad

De tre systrarna i The Hebbe Sisters från Arvika hade en fullmatad vår, trodde de. De såg fram emot att få möta publik med nyproducerad musik. Men efter ett TV-framträdande i mars stannade allting av. Strålkastarljuset släcktes och sceningången slogs igen.

– Vissa dagar känner jag mig deppig och tappar lite framtidstro. Vad ska hända med kulturbranchen? När ska vi kunna möta en stor publik igen, hur många år ska det ta? säger Josefine Hebbe.

Trots pandemin hade systrarna Hebbe en barnteaterturné inbokad och SVT Nyheter Värmland skulle få vara med när de äntligen skulle få gå upp på scenen igen.

– Du skulle ha stått på scenen idag, men vad hände?

– Ja, det blev inställt, berättar Josefine och lillasystern Maria fyller i:

– Vad är klockan? Ja, jag skulle ha stått på scenen just nu, säger hon.

Tvingas ta andra jobb

Många i branschen tvingas ta andra jobb nu berättar Josefine. Tidigare bodde både hon, Maria och äldsta systern Emelie i Stockholm, alla med fullt fokus på musiken. Nu har de flyttat hem till föräldrahemmet i Värmland. Från en studio ute på gården försöker de tänka i nya banor för att hålla inspirationen vid liv.

– Vi har varit tvungna att lära oss nya saker som vi annars kanske inte haft tid eller kraft att lära oss, till exempel att live-streama konserter, filma, klippa film berättar Emelie Hebbe.

I klippet hör du hur The Hebbe Sisters håller drömmen vid liv, drömmen om att åter få stå inför en stor publik igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.