Två personer har anhållits efter branden. Foto: Bengt Andersson Foto: Bengt Andersson

En man misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man anhölls under natten, på sannolika skäl misstänkt för mord och mordbrand, efter att en 25-årig kvinna i går kväll avled i en brand i ett flerfamiljshus.

En 25-årig kvinna avled efter en brand i ett lägenhetshus i centrala Arvika igår kväll. Kvinnan var vid liv när hon fördes till sjukhus med hjälp av ambulanshelikopter, men avled senare av skadorna.

Vid ett-tiden i natt greps och anhölls en 25-årig man i centrala Arvika misstänkt för mord och grov mordbrand. Han är på sannolika skäl misstänkt, den högre graden. Mannen var tidigare under kvällen anhållen i sin frånvaro. Polisen kan i nuläget inte uttala sig om på vilket sätt mannen blivit aktuell för polisen.

Misstänkt mordbrand i Arvika

– Arbetet leds av jouråklagare och jag kan inte ge några fler kommentarer, säger vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Lite senare under natten kunde även en kvinna hämtas in till förhör av polisen. Hon är nu på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling.

Branden som startade i en av lägenheterna spred sig även till andra lägenheter i huset. En äldre man som bodde på andra våningen hoppade ut från ett fönster. Även han fördes till sjukhus i ambulans.

Eftersläckningsarbetet av tvåvåningshuset har pågått under hela natten. Polisarbetet kommer fortsätta på platsen under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Mer i ämnet