• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Ur polisens förundersökning. Kokainet hittades i en påse under en säng i hotellrummet. Foto: Polisen.

Två åtalas efter kokaintillslag på hotell i Årjäng

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som suttit häktade misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott i Årjäng åtalas nu vid Värmlands tingsrätt.

En man och en kvinna, 31 respektive 21 år gamla, greps i slutet av februari på ett hotell i Årjäng. I rummet fann polisen fem kilo kokain.

Gripandet gjordes efter en arresteringsorder av norsk polis och de båda häktades den 4 mars.

Enligt åtalet misstänks paret ha kört från Oslo till Stockholm för att hämta upp kokainet. Efter det körde de till hotellet i Årjäng där en husrannsakan gjordes.

Det beslagtagna kokainet ska ha haft en särskilt hög kokainhalt, mellan 87 och 95 procent. Som bevisning lägger åklagaren bland annat fram kvitton, bokningsuppgifter på hotellet, telefonanalyser och foton från polisens spaning.

Mannen åtalas nu misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott och kvinnan åtalas för medhjälp. Båda nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.