Två väpnade rån Foto: TT

Två väpnade rån i Torsby

Två väpnade ska ha ägt rum under torsdagskvällen i området runt Torsby rapporterar Nya Wermlands tidningen.

Det ena av de två rånen ska ha skett på Värmlandsgården i Nyskoga strax före klockan 20 på kvällen. Två intagna ungdomar ska ha hotat en av de anställda med en kniv och sedan tagit dennes bil, skriver NWT.

– Men de kom inte så långt utan körde i diket efter bara 50 meter. Sedan sprang de till skogs, säger värmlandspolisens länsvakthavande befäl Christer Magnusson till NWT.

Polisen söker efter de båda männen.

En timme senare ska det andra rånet ha ägt rum på en bensinmack i Torsby. En ung man ska hoppat över disken, beväpnad med ett knivliknande föremål. Men mannen ska bara ha lyckats få med sig en mindre summa pengar, skriver NWT.

– Ingen ska ha skadats men personalen är såklart skärrad säger Christer Magnusson till NWT.

Han förklarar även att det inte går att veta om det finns ett samband mellan rånen.

Senare meddelades från polisens håll att totalt fyra personer gripits under kvällen misstänkta för inblandning i rånen. Två av dessa, de som greps för bilrånet, släpptes under natten.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer