Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Länsstyrelsen utreder vad som ska hände med hunden efter attacken. Miriam och hennes pappa är oroliga eftersom hunden finns kvar i Storfors. Foto: SVT/Sayed Hashimi

Två veckor efter hundattacken: ”Vi är besvikna och oroliga”

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen i Värmland utreder just nu hundattacken mot 11-åriga Miriam i Storfors. Miriams far uttrycker oro över att hundarna fortfarande finns kvar i området och att ägaren går runt fritt med sina hundar.

– Vad är det som tar så lång tid, undrar Nawras El-Ahmad.

I samband med hundattacken kallades polis till platsen. de valde att inte omhänderta hunden eftersom hunden inte uppvisade någon aggressivitet samt att ägaren hade kontroll över hunden. I och med det bedöms inte ärendet som akut och då övergår ansvaret för att utreda och hantera frågan till Länsstyrelsen.

– Vi behöver utreda det och det tar ett par veckor till, säger Anna Njord, djurskyddshandläggaren i Länsstyrelsen Värmland.

hundattack mot Miriam

Men i Storfors lever oron kvar. Och inte bara hos Miriam och hennes familj.

Starta klippet och hör Miriams pappa besvikelse och svar från länsstyrelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

hundattack mot Miriam

Mer i ämnet