Uddeholm lägger ned i Karlskoga och fokuserar verksamheten till Hagfors. Foto: SVT

Uddeholm lägger ned i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Uddeholm avvecklar och säljer sin anläggning i Kilsta, Karlskoga.

– 14-15 anställda berörs, säger kommunikationschefen Robert Gustafsson.

Uddeholm har drabbats av en nedgång i efterfrågan på grund av coronakrisen och det kombinerat med att tekniken som används i Karlskogaanläggningen betraktas som omodern ligger bakom beslutet att lägga ned verksamheten från och med den 30 april 2021.

Lokalerna, omsmältningsugnarna och annan utrustning kommer att avyttras, enligt ett pressmeddelande.

I stället ska verksamheten fokuseras till Hagfors.

Oklar framtid för de anställda

Om de anställda i Karlskoga kommer att erbjudas arbete i Hagfors i stället är för tidigt att säga, enligt Uddeholms kommunkationschef Robert Gustafsson.

– Vi informerade personalen i dag och om två dagar ska vi ha ett uppföljningsmöte. Vi vill inte föregå de fackliga förhandlingarna men vi ska försöka hitta lösningar för alla anställda, säger Gustafsson.

Återgick till arbete

På Uddeholm i Hagfors har stora delar av personalstyrkan varit korttidspermitterad i olika omfattning sedan den 12 augusti men nyligen återgick 40 anställda till heltidsarbete medan 20 minskade sin permitteringsgrad.

– Det ser försiktigt positivt ut gällande orderläget, säger Robert Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.