Visa alla (2)
Visa alla (2)

UG tillbaka till Grums

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning åker tillbaka till Grums för att göra en uppföljning på det första kritiserade programmet.

Förra veckan väcktes starka reaktioner efter att Uppdrag granskning sänt sitt program ”Leva och dö i Grums”, som skildrade misär, ungdomsarbetslöshet och självmord. Aftonbladets kolumnist kallar reportaget för ett ”beställningsmord” av Grums.

Nu har redaktionen bestämt sig för att göra en uppföljning. Reportern Joakim Lamotte med team kommer att stå utanför Ica i Grums från klockan 16.00 i morgon, onsdag. Syftet är att folk ska få möjlighet att vädra sina åsikter efter reportaget, som sändes förra veckan.

– Jag kommer att fråga vad folk tycker om reportaget och jag hoppas att så många grumsare som möjligt kommer, säger han till Värmlandsnytt.

”Tycker jag svartmålar bygden”

Vilken är den vanligaste reaktionen du har fått efter reportaget?

– Det är blandade reaktioner, de flesta tycker att det är ett bra reportage. I Grums är det delade åsikter, en del tycker att det är det bästa de har sett och andra tycker att jag svartmålar bygden.

Joakim Lamotte hoppas att folk som representerar båda åsikterna kommer förbi och delar med sig i morgon. Han säger också att han är lite nervös.

– Jag vet ju inte vad folk kommer att säga. Jag är ju en storstadsjournalist som har trampat in i deras kommun, och det kan folk störa sig på.

– Jag är beredd att få tomater kastade på mig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Grums och framtiden

Mer i ämnet