Polis och ambulans på plats vid den adress där den misstänkt mördade kvinnan hittades på lördagen. Foto: David Hårseth/Dagsmedia.se

Ung kvinna hittad död – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har hittats död i en bostad i Karlstad. Poliser utreder händelsen som ett misstänkt mord.

– Omständigheter på platsen gör att poliserna som hittade henne misstänker att hon blivit bragd om livet, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Tidigt på lördagskvällen kallades polisen till en lägenhet i Karlstad. Inne i bostaden hittades en livlös kvinna.

– Vi larmades till en lägenhet vid 19.36 på kvällen men jag vet faktiskt inte exakt varför. Men när patrullen kommer till platsen anträffas en död kvinna i 25-årsåldern, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Misstänkt mord på Kronoparken i Karlstad

Utreds som mord

Polispatrullen gjorde en bedömning på platsen att kvinnan kan ha blivit bragd om livet. Händelsen utreds som mord, alternativt dråp.

– De vidtog de åtgärder som vi ska göra. De backade ut, spärrade av och beställde tekniker till platsen, säger Per Vikman.

Senare på kvällen kunde polisen bekräfta att polisen fick larm om händelsen genom ett telefonsamtal till SOS Alarm, men är förtegen om varifrån samtalet ska ha kommit.

Tekniker på plats

Polisen hade mot 23-tiden på lördagskvällen ännu ingen person misstänkt för dådet, eller någon person gripen.

– Arbetet pågår för fullt, vi har många enheter ute, bland annat vid lägenheten som är avspärrad där brottsplatsundersökningen pågår.

– Vi har två tekniker på plats, och kommer att vara på plats länge, säger Stefan Wickberg, presskommunikatör vid polisen i Bergslagen.

Söker vittnen

På söndagen fortsatte utredningen.

– Vi arbetar på efter rutinerna vi har, vi försöker få tag i vittnen och jobbar vidare på andra sätt, säger Per Vikman, vakthavande befäl.

Är någon gripen?

– Nej.

Strax före 11 på söndagsförmiddagen uppdaterade polisen sin hemsida med kortfattad information om att utredningen fortsätter efter plan och att utredningsläget ”beskrivs som gott”.

Polisen efterlyser vittnesmål och övriga tips från allmänheten. Polisen nås på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Kronoparken i Karlstad

Mer i ämnet