Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spana in delar av uppvisningen, vad eleverna tyckte och kultursamordnaren som berättar mer om kulturgarantin. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Här gästar Sverigeeliten i breakdance och beatboxing Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Karlskoga kommun har infört en kulturgaranti för barn och unga, och idag gästade Sverigeeliten i breakdance och beatboxing Österledsskolan där de bjöd på en fartfylld föreställning för eleverna i årskurs 6 och 7.

– Det är första året vi har det efter ett unikt beslut i kommunfullmäktige att alla barn och unga ska ha rätt till kultur, säger Peter Tikkanen, kultursamordnare på Karlskoga kommun.

Kulturgarantin innebär att alla barn och unga i kommunen ska få minst en kulturupplevelse per år, men ofta blir det fler i Karlskoga, kanske två eller tre tack vare extra pengar från ”skapande skola”.

– Det var riktigt bra, jag dansar själv så jag vet att det var riktigt svåra tricks de gjorde, säger Adam Dättermark, en av alla elever som såg föreställningen.

Se bitar av föreställningen och hör elever och kultursamordnaren berätta om upplevelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.