Foto: SVT

Urpremiär av musikalen Igobar i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Nu pågår repetitionerna för fullt inne på Arenan i Karlstad inför urpremiären av musikalen Igobar. Bakom verket står en ung karlstadkille, Alexander Källström. Han har komponerat musiken, men han är inte bara låtskrivare utan har även skrivit manus, regisserat och han spelar dessutom huvudrollen.

– Det här projektet har verkligen lärt mig att vill man ha någonting gjort så får man göra det själv, säger han.

Handlingen utspelar sig på 1700-talet och är berättelsen om Igobar, en Goblin som får sin familj mördad och hur han vill utkräva hämnd på människorna.

– När jag skrev manuset så var jag mån om att ha rätt så olika karaktärer eftersom jag vill att alla i publiken ska ha någon att relatera till, berättar Alexander när han pausar en stund i scenbyggandet för att prata om sin musikal.

Foto: SVT

– Den handlar mycket om att man inte ska döma folk. Handlingen lurar publiken lite så man vet inte riktigt vem som är den onda, säger han.

In i det sista arbetar Alexander med detaljerna i dekoren, med att få ljus och ljud att funka. Men han har ändå tid att sitta ner för en intevju. Huvudrollsinnehavaren, manusförfattaren, kompositören och dekorbyggaren verkar lugn inför premiären.

– Hittills är jag inte nervös, men jag lär nog bli det innan jag ska kliva in på scenen, säger Alexander Källström och skrattar.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.