Foto: Vänsterpartiet Värmland/TT

V kan inte rösta gult just nu

Uppdaterad
Publicerad

För en liten stund sedan höll Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt presskonferens i regeringsfrågan, och partiet kan tänka sig Stefan Löfven som statsminister om partiet kan få igenom vissa förändringar.

– Som situationen ser ut kan vi inte rösta gult just nu, men det är Vänsterpartiets ambition att Löfven ska bli statsminister, säger Madeleine Nyvall, distriktsordförande Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet vill nu ta dagarna fram till  och med onsdag och föra en dialog med Löfven, men får man inte igenom vissa av kraven kommer partiet att rösta nej till Löfven som statsminister.

– Politiken har gått för mycket högerut, men det som är viktigt att komma ihåg är att våra mandat behövs för att göra Löfven till statsminister. Vi är villiga att föra diskussioner med honom, säger Madeleine Nyvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.