Foto: SVT

Vad ska SVT inte missa när vi är på Kronoparken?

Uppdaterad
Publicerad

Delar av redaktionen flyttar ut till Kronoparken under den här veckan och vi behöver er hjälp – vad ska vi bevaka?

Målet är att spegla stadsdelen utifrån olika perspektiv, inte enbart när tråkigheter händer. Under veckan kommer vi bland annat att lyfta idrottssatsningar, spännande projekt och studentlivet. Men vad ska vi inte missa?

Tipsa oss gärna via mail, i vår chatt eller kom fram till oss när du ser oss i området.

SVT på Kronoparken

Pinnat inlägg

Gomorron! 

I dag är vi med när Allas Trädgårds bakugn invigs på Kronoparken. Trädgården är en mötesplats i centrala Kronoparken där människor från olika kulturer kan mötas och odla, baka, umgås och dela med sig av sina kunskaper. Vi ska också träffa Per-Inge Lidén (MP), ordförande i Arbetsmarknads och Socialnämnden. Han är med och styr Karlstad.

Har du några frågor till honom så ställ dom här i vår direktrapportering. 

//Inger Karlsson, planeringsredaktör

Inger Karlsson

Tack alla för frågor och kommentarer vi fått från er veckan! Nu avslutar vi chatten. Men hör gärna av er till redaktionen med fler tips och idéer om Kronoparken.

Kommunalrådet Per-Inge Lidéns svar på en del av era frågor kan ni se i SVT Nyheter Värmland och på vår sajt under fredagskvällen.

Ni når oss på varmland@svt.se eller på 054/230250.

Kronoparkaren • Vilka möjligheter har kommunen att bemöta pågående organiserad grov brottslighet? Kommunens verksamhet är väl inriktad på långsiktiga förebyggande åtgärder och hantering av socialt utsatta? Borde inte andra myndigheter förutom kommun och polis också öka sin närvaro och visa att de agerar?

Fråga • Hej, frågor till Per Inge.

Hur planerar kommunen att tackla problemet med att invånare i Kronoparken (och Våxnäs) känner sig otrygga och inte vågar röra sig ute på kvällstid?

Vad finns det idag, samt vad är planerat, för att arbeta mot/ bemöta de unga män som driver runt och i vissa fall ägnar sig åt brottslig verksamhet?

Och ännu viktigare, hur ser planen ut för att nå/arbeta med/förhindra de pojkar som är i cirka 8-13 års åldern nu i dessa områden och riskerar att hamna i ovan nämnda problematik/beteende?

Tack för frågor!

Inger SVT

Knut • Centrum behöver utökas med fler träffpunkter samhällsnyttiga som privata centrum ska vara en mötesplats för alla

Tack!

Inger

Nisse • Min fråga är om denna mötesplatsen ska drivas som en arbetsmarknadsåtgärd där folk blir projektanställda och efter ett par år läggs det hela ner pga pengabrist?

Tack!

Inger

Stefan Malek vill ha en samlingsplats för pensionärer och äldre på Kronoparken.

- PRO lade ju ner all verksamhet, så nu finns ingen mötesplats.

Stefan Malek

- Jag tycker det är så bra här, att det är nära till skogen och naturen, så jag hoppas att politikerna inte fattar beslut som gör att det försvinner för mycket skog med tanke att det byggs så mycket här. 

Ronja Nilsson Lind, Kronoparksbo

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Bjørn Hallgren trivs bra på Kronoparken men han tror att det skulle kunna bli ännu bättre i området om det skapades mötesplatser och förutsättningar för samhällsengagemang bland invånarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Ibrahim Hijazi har ganska nyligen flyttat till Kronoparken och trivs jättebra men han skulle önska att området också kunde locka andra att flytta dit så att det blir större möjligheter till integration.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Värmland på plats på Kronoparken

Mer i ämnet