Den våldsamma branden i en klädbutik i Säffle utreds som mordbrand. Foto: SVT

Våldsam brand i flerfamiljshus i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

En butikslokal i Säffle totalförstördes i en häftig brand under söndagkvällen. Branden utreds som grov mordbrand.

Larmet kom vid halv åtta-tiden på söndagkvällen.

– Det var full brand i någon form av affärslokal i markplan. Ovanför ligger ett par tre lägenheter. Men alla som befann sig där hade tagit sig ut när vi kom fram, säger Kent Davidsson från räddningstjänsten i Säffle.

Räddningstjänsten gick även in med rökdykare i huset för att jobba med släckning och försäkra sig om att ingen fanns kvar i lägenheterna. De gick in från två håll, både från baksidan och framsidan.

– Vi hade väl en femton man ungefär som jobbade med detta, säger Kent Davidsson.

Butiken helt utbränd

Klädbutiken där branden startat blev totalförstörd. Lägenheterna kunde räddas, men är rökskadade och inte beboeliga i nuläget.

– Det slog lågor rätt ut ur butiksfönstren när vi kom. Det blev helt utbränt. Det var folk hemma i som bodde i huset, men de kunde ta sig ut själva, säger Mats Ahlstrand, räddningsledare på platsen på måndagmorgonen.

Branden bekämpades av styrkor från Säffle, Åmål och Svanskog.

Misstänkt mordbrand

Vid halv ettiden var det mesta släckt, men Räddningstjänsten har ett par man kvar på pålatsen för att övervaka att elden inte flammar upp igen.

Brandorsaken är ännu okänd. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning om misstänkt grov mordbrand.

Under natten till söndagen rasade en annan brand i Säffle, då ett trevåningshus brann ner till grunden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.