Våldtäktsutredning mot S-politiker växer – ytterligare en man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polisutredningen mot S-politikern som misstänks för flera fall av våldtäkt växer nu. På tisdagsmorgonen greps ännu en man, som NWT var först att berätta, misstänkt för grov våldtäkt på samma målsägande.

– Det är en man i 30-årsåldern som misstänks för ett fall av grov våldtäkt under sommaren, säger åklagare Rebecca Hällgren.

Åklagaren misstänker alltså den nu gripne mannen för grov våldtäkt på samma kvinna som den häktade S-politikern misstänks ha våldtagit under flera års tid.

Vilken koppling det finns mellan den sedan tidigare häktade S-politikern och den nu gripne mannen är oklart. Den gripne mannen hade under tisdagsförmiddagen ännu inte hörts.

– Jag vill inte gå in på närmare omständigheter i nuläget men det är misstanke om brott mot samma målsägande, säger Hällgren.

Den socialdemokratiske politikern har haft tyngre politiska uppdrag inom S i Värmland men blev av med dem när han anhölls. Mannen är misstänkt för flera fall av våldtäkt under två års tid mot kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.