Både räddningspersonal och vanligt folk fick kasta sig undan när en bil i hög hastighet körde rakt mot dem på gång- och cykelvägen vid Gubbholmen i Karlstad. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Vansinnesföraren ångrar färden över gångbron

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som körde rattfull över gångbron till Gubbholmen i Karlstad i lördags sitter fortfarande anhållen. Han är misstänkt för grov vårdslöshet i trafiken, grovt rattfylleri och försök till misshandel. Troligtvis kommer han släppas på fri fot imorgon.

Det var strax efter 17-tiden som människor på gång- och cykelbron vid Gubbholmen i Karlstad fick kasta sig åt sidan när mannen, som är i 20-årsåldern, körde med bilen mot dem. Han anhölls under söndagen och flera förhör har hållits med honom.

– Han har erkänt att han kört bilen till och från platsen och druckit alkohol innan körningen. Han tycker att att han har kört vårdslöst och kanske för fort. Och han förstår inte varför han gjorde så och ångrar sig, säger åklagare Barbro Brännlund.

Vansinneskörning i Karlstad

Ytterligare förhör måste hållas med vittnen för att kollisionsfaran, alltså risken att mannen påverkar vittnena, och därmed häktningsskälen ska försvinna. Men misstankarna mot mannen kommer kvarstå.

– Ju mer vi jobbar undan desto mer försvinner kollisionsfaran. Det lutar väl åt att han kommer släppas imorgon om vi får tag i de personer vi behöver. Sedan fortsätter utredningen, säger Barbro Brännlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vansinneskörning i Karlstad

Mer i ämnet