Både räddningspersonal och vanligt folk fick kasta sig undan när en bil i hög hastighet körde rakt mot dem på gång- och cykelvägen vid Gubbholmen i Karlstad. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Vansinnesföraren åtalas

Publicerad

Den 24-årige mannen greps två gånger inom loppet av en vecka efter vansinnesfärder i centrala Karlstad. Nu åtalas han.

Det var den 22 juli som räddningstjänst larmades till ett drunkningstillbud vid Gubbholmen i centrala Karlstad. Väl på plats fick både räddningstjänstpersonal och vanligt folk kasta sig åt sidan när den 24-årige man som man trott var på väg att drunkna plötsligt kom upp ur vattnet, satte sig i en bil och gav full gas på en gång och cykelväg.

– Räddningspersonal och andra fotgängare tvingades kasta sig undan för att undvika att bli påkörda, står det att utläsa av åtalet.

Mannen greps och anhölls tämligen omgående efter händelsen men undgick häktning eftersom han gav uttryck för djup ånger. Men bara en vecka senare var det dags för ytterligare en vansinneskörning. Den 28 juli körde 24-åringen på en taxibil vid järnvägsstationen i Karlstad och smet från olyckan. I samband med smitningen var han än en gång nära att köra på människor som kom i hans väg. Den här gången inte bara greps och anhölls han. Mannen häktades på grund av risk för återfall.

– I berusat tillstånd körde han över ett övergångsställe med korsande trafikanter, varpå fotgängare och en cyklist fick slänga sig åt sidan för att undvika att bli påkörda, beskrivs det i åtalet.

Nu åtalas 24-åringen för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Mannen har erkänt gärningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vansinneskörning i Karlstad

Mer i ämnet