Foto: TT

Vansinnesförare nära köra på gångtrafikanter i Karlstad – begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern begärs nu häktad på sannolika skäl för bland annat grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Det rör sig om den senaste av mannens två ”vansinneskörningar” i centrala Karlstad den senaste tiden.

Mannen greps första gången den 22 juli efter att ha kört rattfull över gångbron vid Gubbholmen i Karlstad. Han anhölls, misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och försök till misshandel men släpptes senare.

Nu begärs han alltså häktad efter att i fredags kväll gjort i princip samma sak – den här gången vid Centralstationen i Karlstad.

Vansinneskörning i Karlstad

– Varför han släpptes förra gången kan jag inte svara på men nu handlar det om ytterligare en körning och då anser jag att det finns uppenbar risk för återfall i brott, säger åklagare Tyko Gullmo.

Efter den första vansinneskörningen beskrevs mannen som ”ångerfull”.

Tonar ner körningen

Hur ställer han sig till anklagelserna nu?

– Han tonar ner den här senaste körningen, han säger att det inte var så farligt.

Vad säger du om det?

– Det finns ingen anledning att betvivla de vittnen som vi har hört, mer vill jag inte kommentera, säger Tyko Gullmo.

Ingen person kom till fysisk skada vid något av tillfällena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vansinneskörning i Karlstad

Mer i ämnet