Årets Vardagshjältar är utsedda Foto: Karlstad kommun

Vardagshjältar fick ta emot pris

Publicerad

I dag hyllades årets vardagshjältar i Karlstad. Det är åttonde året i rad som Karlstads kommun uppmärksammar personer, organisationer och föreningar som gör skillnad för barn och unga i vardagen.

I år kom 129 nomineringar in och i dag hyllades fyra av dessa för sitt arbete.

Årets förening blev IF Göta. I motiveringen skriver Karlstads kommun bland annat att ”IF Göta har en stark friidrottskultur och är en av Sveriges mest framgångsrika föreningar. En av framgångsfaktorerna är alla engagerade ledare som helt ideellt ställer upp varje dag för att göra det möjligt”.

Priset till Årets medarbetare gick till Susann Karlsson, fritidspedagog på Södra Råtorps skola, som blivit nominerad av 12-åriga Melker. I sin motivering skrev han bland annat ”Susann har varit en hjälpande själ som har hjälpt mig igenom hela lågstadiet. Hon har varit en idol för hela min klass, hon har varit någon att kunna snacka med som kan lyssna”.

”Alla kvinnors hus” prisas

”Alla kvinnors hus ger hjälp och stöd på ett föredömligt sätt till kvinnor och barn som är utsatta för våld i en nära relation. Här får barnen komma i första hand, uppmärksammas och få giltiggöra sina upplevelser” lyder delar av nomineringen till priset för Årets samverkan, som tilldelades just Alla kvinnors hus.

Kompassen, som arbetar med människor som har ett missbruk av alkohol eller andra droger samt deras anhöriga, fick motta priset för Årets verksamhet. I motiveringen står bland annat; ”Tack vare er kunskap så har ni hjälpt många att varaktigt förändra deras liv till att bli livsbejakande, meningsfulla och glädjerika”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer