Vargjakten överklagad

Uppdaterad
Publicerad

Det är Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden WWF och Svenska rovdjursföreningen som nu formellt överklagat vargjakten.

Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonden WWF och Svenska Rovdjursföreningen har lämnat in sitt överklagande till Förvaltningsrätten om att upphäva Naturvårdsverkets beslut om licensjakt på 30 vargar i Dalarnas, Värmlands och Örebro län. Det skriver man i ett pressmeddedlande.

– Vi är ytterst förvånade över att regeringen genom Naturvårdsverket går på konfrontation mot både EU och svensk lagstiftning och speciellt som motivationen för licensjakten är ytterst svag, menar Tom Arnbom, rovdjursexpert på WWF.

I december 2013 antogs regeringens rovdjursproposition och i och med det beslutade naturvårdsverket om en lägstanivå på den svenska vargstammen på 270 djur och meddelade samtidigt att det blir vargjakt på 12 vargar i Värmland under februari 2014.

 Förra vintern fanns ungefär 150 vargar i länet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer