Foto: Sonny Elgh

Värmlands starkaste klar för SM-final

Publicerad

Årjängs starke man, Johnny Hansson, är tillbaka på tävlingsarenan – och det med besked. Efter ett års tävlingsuppehåll är han klar för ännu en match om titeln Sveriges starkaste man.

I fjol bestämde sig Årjängs starke man för att ta en paus från tävlandet. Beslutet kom efter att han deltagit i VM på FilippinernaDet blev helt enkelt för mycket med träning, tävling och heltidsarbete på ett dagcenter.

– Känns klokt att avbryta innan man går in i väggen helt, sa han till SVT Nyheter Värmland då.

Johnny Hansson är klar för ännu en SM-final efter att ha vunnit en Strongman-deltävling hemma i Årjäng. Foto: Sonny Elgh

Men nu är han tillbaka. Och det med besked. Under söndagen tog han hem segern i en kvaltävling på hemmaplan i Årjäng.

– Det känns väldigt skönt att lyckas prestera på hemmaplan för hemmapubliken, säger Johnny Hansson nöjt.

Vann på hemmaplan

Tävlingen som hölls på parkeringen utanför Hotell Årjäng drog också stor publik. Runt 700 personer beräknar Johnny Hansson, som också arrangerade, att det var på plats.

– Vi hade tur med vädret. Efter två veckors regn kom det en sommardag, säger han.

Johnny Hansson har vunnit ytterligare en tävling på väg mot SM-finalen. Den hölls i Skåne i juni.

– Jag har vunnit båda de tävlingar jag deltagit i i år. Nu är jag redo för finalen i Solna den 13 oktober. Det gäller bara att toppa formen, säger han.

Har du fortfarande ambitionen att bli starkast i världen?

– Ja, säger han utan att tveka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.