Foto: Patrik Beck

Värmländskt medaljhopp i paracykel-VM

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds VM i paracykling i Nederländska Emmen och ett av de svenska medaljhoppen är Anna Beck från Kil.

– Jag är toktaggad. Jag har längtat efter det här så länge, nu är det äntligen dags, säger hon.

När SVT når Anna Beck sitter hon och äter frukost med resten av landslaget i Emmen. Fem cyklister representerar Sverige i årets VM, som pågår från onsdag till söndag.

Förra året plockade Anna Beck hem guldmedalj i både linje- och  tempoloppet i Italien. På torsdag och lördag är det dags igen och frågan är om formen håller lika bra som förra året. En mindre förkylning ligger och lurar, men Anna Beck är ändå hoppfull och menar att det kan gå åt båda håll.

– Man känner efter så sjukt mycket, så jag vet inte. Jag vågar inte säga något, tänk om jag har pangben i morgon, säger hon och fortsätter:

– Det här med att lägga stora mästerskap precis efter att barnen börjat skolan är inte jättebra, har jag märkt.

Två guldchanser

I morgon, torsdag, kör hon tempoloppet och på lördag blir det gemensam start i linjeloppet. Motståndet är hårt och ingen sitter säker.

– Vi är väl sex, sju stycken som är väldigt jämna där uppe. Pallen kommer vara de som har en bra dag imorgon. Vi är jättejämna, säger hon.

Nästa mål är Paralympics i Tokyo 2020 och veckans VM-lopp är avgörande för att få med så många svenska cyklister som möjligt. Enligt förbundskaptenen Michael Lindgren är det första prio under VM.

– Vi har hittills erhållit en herr- och en damplats så vi har en herr- och en damplats till att köra in, säger han.

I klippet nedan får du höra mer om Anna Beck och hur hon påverkats av nervsjukdomen CMT. Klippet är från augusti 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.