Linus Östlund, trea, och Nils Andersson, tvåa, med sina pokaler. Foto: Qnigan

Värmländsk pallsuccé i Höljes

Uppdaterad
Publicerad

De värmländska rallycrosstalangerna Nils Andersson och Linus Östlund blev tvåa respektive trea i Supercar lites när den tredje deltävlingen i RallyX Nordic kördes i Höljes.

För världsmästaren Johan Kristoffersson slutade det med uttåg i semifinal i Supercar.

Nils Andersson från Arvika var snabbast i kvalet, vann sin semifinal och slutade till sist tvåa i finalen bakom finländaren Tommi Hallman.

– Bra för självförtroendet att kunna ta med sig den här dagen framöver, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Linus Östlund från Sysslebäck blev trea i klassen efter att ha pressat Nils Andersson hårt inledningsvis. Till slut fick de båda se sig passerade av Hallman som tog ett tidigt jokervarv.

Kristoffersson missade final

I Supercarklassen var Johan Kristoffersson i ledning efter kvalomgångarna men drabbades av en punktering i semifinalen och nådde inte final. I stället blev det finsk seger även där, genom Niclas Grönholm som körde i mål före Anton Marklund och Krisztian Szabo.

Totalt plockade Kristoffersson ändå 18 poäng och leder fortfarande mästerskapet, fyra poäng före Sondre Evjen.

– Jag kan ändå inte vara besviken, säger värmlänningen i ett pressmeddelande.

Värmländsk seger

I crosscar blev det värmländsk seger då Isac Egonsson, Finnskoga MK, var först över mållinjen.

Tävlingarna i Höljes fortsätter under hela helgen med nationella klasser under fredagen och den fjärde deltävlingen i RallyX Nordic på lördag och söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.